Vitamin Kulit Sihat Untuk Kecantikan Semulajadi

Pernah tak? Apabila ada masalah kulit wajah, kita bergegas mencari set penjagaan wajah yang lengkap.

Pernah tak? Apabila ada masalah kulit gatal-gatal, contoh di tangan, kita bergegas cari ubat untuk alahan.

Pernah tak? Kita bercuti di pasiran pantai, kita bersama, oh bukan, kita dapat kesan sun burn, asbab terlupa pakai krim penapis UV, kita bergegas juga cari set penjagaan wajah untuk cerahkan kulit dalam 3 hari, termasuk hari cuti umum dan cuti hujung minggu?

Makanya, ada banyakkan masalah berkait kulit ni. Kulit ni organ terbesar dalam tubuh manusia. Ketebalan kulit pun berbeza ikut bahagian. Bezakan, kemulusan kulit di wajah dengan ketebalan kulit di tapak kaki?  Cara untuk memastikan kulit kita ni mulus dan halus serta sihat berseri, adalah dengan pengambilan vitamin kulit – vitamin untuk memastikan kesihatan kulit kita seluruh tubuh sihat dan berseri.

Jadi, UmmiSu nak kongsi dengan semua, peranan penting dua jenis produk vitamin yang sangat penting dalam memastikan kesihatan kulit secara holistik.

Yang pertama, vitamin C!

Vitamin C memainkan peranan penting dalam menjaga kesihatan kulit. Berikut adalah beberapa manfaat penting vitamin C untuk kulit:

  1. Antioksidan: Vitamin C adalah antioksidan yang berkesan dalam melindungi kulit daripada kerosakan akibat paparan sinar matahari, pencemaran, dan radikal bebas.
  2. Meningkatkan pengeluaran kolagen: Kolagen adalah protein penting yang membentuk struktur kulit. Vitamin C membantu meningkatkan pengeluaran kolagen, oleh itu dapat membantu menjaga kekenyalan dan ketegangan kulit.
  3. Mencerahkan kulit: Vitamin C juga dapat membantu mencerahkan kulit dengan menghalang pengeluaran melanin, pigmen yang memberi warna kepada kulit. Jangan tak tahu, Vitamin C boleh tiru fungsi hydroquinone tau!
  4. Mencegah penuaan awal: Vitamin C membantu melindungi kulit daripada kerosakan akibat paparan sinar UV dan radikal bebas, yang boleh menyebabkan penuaan awal.

Oleh itu, mengambil makanan yang kaya dengan vitamin C atau menggunakan vitamin kulit yang mengandungi vitamin C dapat membantu menjaga kesihatan kulit.

Cara paling mudah, selamat dan terbukti berkesan, dengan pengambilan konsisten vitamin C Shaklee!

Sustained Release Vita-C PlusTM mempunyai sistem pelepasan berperingkat untuk meningkatkan penggunaan vitamin C dan mengurang pembaziran. Ia juga diperkayakan dengan 120mg bioflavonoid sitrus dengan vitamin C. Senangkan?

Pengedar Shaklee Klang, Vitamin kulit cantik, Pudar parut, elak jerawat
Sustained release vitamin C

Sustained release vitamin C

Tadi UmmiSu kata ada 2 produk, ni baru satu, lagi 1 produk apa?
Ok jom kita baca pula kisah produk seterusnya.
1 lagi bahan penting untuk kulit cantik adalah protein! UmiSu kongsikan pula manfaat protein untuk kulit sihat ya.
  1. Meningkatkan penghasilan kolagen: Protein adalah bahan mentah utama untuk pembentukan kolagen, yang membentuk struktur kulit dan memberikan kekemasan dan kehalusan pada kulit.
  2. Memperbaiki sel kulit: Protein membantu memperbaiki sel kulit yang rosak dan mempercepatkan proses regenerasi sel kulit.
  3. Menjaga kelembapan kulit: Protein membantu menjaga kelembapan kulit dan mencegah kulit menjadi kering dan kasar.
  4. Meningkatkan keanjalan kulit: Protein membantu meningkatkan keanjalan kulit, menjadikannya lebih lentur dan tidak mudah keriput.
  5. Mencegah penuaan awal: Protein membantu melindungi kulit daripada kerosakan akibat sinar UV dan radikal bebas, yang boleh menyebabkan penuaan awal.

Oleh itu, mengambil makanan yang kaya dengan protein seperti daging, ikan, telur, kacang dan bijirin boleh membantu menjaga kesihatan dan kecantikan kulit. Selain itu, produk penjagaan kulit yang mengandungi protein juga boleh membantu meningkatkan kelembapan, keanjalan dan kehalusan kulit. UmmiSu nak perkenalkan pula, Energising Soy Protein atau nama timangannya ESP.

Pengedar Shaklee Klang, ESP, kulit cantik, atasi gastrik, soya selamat
Energising Soy Protein
Perkara paling best UmmiSu nak share,  sehingga 30 April 2023 ni, ada Set Rahmah Shaklee tau!
2 produk hebat untuk pastikan kulit seluruh tubuh kita sihat dan berseri ni, hanya RM99 sahaja!
Pengedar Shaklee Klang, Set kulit cantik murah, set jerawat murah, set hilang parut
Set Rahmah Shaklee
set rahmah shaklee, pengedar Shaklee Klang, vitamin cantik
Set duo hebat

Dengan ESP dan sustained release vitamin C ni kan, kulit kita akan dibaiki dari dalam. Memang boleh, kita tutup secara sementara cela di wajah dengan tepekan bedak, bedak asas, BB cream, CC cream sahaja tanpa cuba memulihkan kecederaan kulit tersebut dari dalam. Kulit kita tidak sempat sembuh pun tau jika itu yang dilakukan tetapi sebaliknya akan menjadi lebih teruk jangka masa panjang. Belum lagi sebut dengan penggunaan bahan kosmetik yang tidak berdaftar. Nanti UmmiSu akan cerita di entri lain ya. Yang penting, masalah kulit kita – perlu dicegah sebelum parah.

pengedar shaklee klang, set cantik murah, set cantik selamat

 

Direct whatsapp Ummi Su dengan menekan pautan berikut untuk dapatkan set rahmah ni tau, konsultasi percuma masalah kulit dan masalah kesihatan lain pun boleh!

www.ummisu.wasap.my

contact ummi su, pengedar shaklee klang
Hubungi segera

#nextlevelblogging
#setrahmahshaklee2023
#shakleethrive2023
#shakleetriumph2023

3 thoughts on “Vitamin Kulit Sihat Untuk Kecantikan Semulajadi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *