set penjagaan wajah

Set penjagaan wajah yang selamat

Assalamualaikum
Recently banyak kita dengar tentang krim kilo kan.
Ada 2 kemungkinan

 1. Memang kita tak tahu langsung. Beli hasil pencarian untuk mendapatkan set penjagaan wajah yang akan membuatkan wajah kita flawless istilahnya sekarang kan.
 2. Bukan kita tak tahu pun…tapi sebab seronok tengok kulit flawless dan nampak pinky2 kita lupakan fakta kulit tu sebenarnya menipis hasil dari bahan kimia terlarang.Logiknya,  kita pi market, tengok sayuran organik, harganya sekurang-kurangnya sekali ganda dari sayuran biasakan. Takkan produk pencuci muka siap krim siang malam tu (biasanya 1 kotak ada 3 perkara ni lah) tu tak sampai RM100 atau pun lebih sikit je kan.
  Pula tu..bila sapu kata muka…tak rasa pun dia menyerap…rasa dia menyelaputi. Macam mana krim tu nak jalankan proses pemulihan kulit? Krim sebegitu tidak memulihkan ya kawan-kawan…ia menipiskan lapisan kulit.Semalam saya berbual dengan facial therapist saya. Dia gunakan bahan penjagaan kulit dari Jepun. Sah organik dan clinically proven. 1 sesi lebih RM100 sebab katanya bahan tu memang selamat secara klinikal. Therapist tu kongsi dengan saya, katanya ramai customer dia yang perlu di pulihkan wajah sebab selepas berhenti dari pakai sabun pencuci dan krim siang malam ni jadi jerawat teruk, merah dan kesan terbakar. Kesiannya.

  Apabila saya bagi tahu saya guna Nutriwhite Shaklee. Therapist tu kata…good choice kak. Jangan tukar!


  Obsessi pada kecantikan tu biasa..kita wanita (dan lelaki juga) memang mahu kelihatan cantikkan.

  Kesan sekejapan je setelah gunakan produk, sampai ada yang kata,

“produk yang dia guna tu macam pemadam…memadamkan cela dalam masa 5 hari.”

Pemadam tu bunyi memang hebat, tapi kerosakan pada lapisan kulit tu susah dah nak diundur.
Jadi..cubalah semak semula bahan penjagaan wajah kita. Supaya kita tidak terpedaya dengan bahan penjagaan wajah yang memudaratkan.

Jadi apa produk penjagaan kulit Nutriwhite ni?

 1. Gentle Deep Foaming Cleanser – pencuci. Suka sangat sebab walaupun pakai foundation, cuci dengan ini sahaja, memang bersih!
 2. Ultimate Protection Whitening Lotion – moisturiser/pelembap ada UV protection lagi. Suka sangat juga ahli kedua NW ni.
 3. Overnight Renewal Whitening Cream – krim pelembap juga tapi ia berfungsi macam membelai dan membaiki tisu kulit yang rosak masa bertarung di persekitaran yang penuh cabaran di siang hari. Pagi esoknya bila bangun tidur, pegang-pegang pipi masih lembap dan licin dan lembut. Suka sangat juga si botol bulat ni.
 4. Gentle Action Makeup Remover – ini adalah pakar untuk membuang sel mati dan kulit kering tanpa merosakkan lapisan kulit. Sangat bersopan santun cara ia bekerja. Mestilah suka juga hak yang ni.
 5. Daily Defense Whitening Essence – ini untuk mengatasi masalah pigmentasi. Ada juga mulberry untuk bertarung dengan sinaran matahari yang menusuk kulit sampai teraktif semua melanin dan menyebabkan pigmentasi. Ini memang suka sangat juga! (Rahsia saya- saya tidak pernah guna bahan penjagaan kulit sejak 10 tahun. Saya cuci dengan air je. Hasilnya, jeragat memang penuh di muka. Sekarang sedang usaha untuk baiki kerosakan. Sangat berpuas hati dengan hasil usaha saya ni. Walaupun lambat tapi saya yakin selamat untuk sistem badan saya)
 6. Spot Whitening Treatment – ini untuk membantu essence (ahli ke 5) memudarkan jeragat. Sangat sesuai untuk saya yang berjeragat serata wajah ni.
 7. Soothing Radiance Whitening Softener – ini ahli terakhir dalam set NW ni. Ia menegangkan kulit! Ahaaa…menarikkan?Ermm..puan Nor, kena beli semua ke? Tentulah kita boleh pilih apa yang kita mahu untuk atasi masalah kita yang mana.Jadi, mahu konsultasi berkenaan bahan penjagaan kulit Nutriwhite ini?

  Hubungi saya
  Nor Ramli
  0193342654 atau email: sihatsemulajadi@gmail.com

1 thought on “Set penjagaan wajah yang selamat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *